Corona: Goldrace vraagteken, jubileum Mirlitophile naar november

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Corona: Goldrace vraagteken, jubileum Mirlitophile naar november

De veiligheidsregio Limburg is in overleg met de beide carnavalsbonden in Limburg om samen te bezien hoe met de vastelaovend omgegaan moet worden. Over enkele dagen zal daar duidelijkheid over komen,” aldus burgemeester Daan Prevoo tijdens een online-persconferentie op dinsdag 21 december met het Valkenburgse college van Burgemeester en Wethouders.

Amstel Gold Race
Tijdens die persconferentie zei Prevoo dat er tevens gekeken wordt naar andere grotere evenementen zoals de Amstel Goldrace. Burgemeester Prevoo zei er het volgende over: “De effecten en de maatregelen rond corona- en het Omikron-virus gaan nog maanden aanhouden. Plannen en ontwikkelen van evenementen voor 2022 zal lastig worden. We moeten goed gaan nadenken hoe er de komende maanden met evenementen en activiteiten wordt omgegaan. Er al begin 2022 overleg gevoerd moeten worden over de Amstel Gold Race. Wil je het risico lopen om een dergelijk evenement enkele dagen vóór de start af te blazen? Wil je dergelijke risico’s nemen of niet?”

groate optocht valkenburg 2015

Geen vastelaovend in Valkenburg-centrum
De Valkenburgse carnavalssociëteit de Mirlitophile 1879 heeft afgelopen weekeinde reeds besloten alle jubileumactiviteiten voor januari en februari 2022 af te blazen. “Met pijn in ons vastelaoveshart hebben wij dit moeten besluiten,” schrijft president Niels Jacobs. Dat betekent dat alle activiteiten verplaatst worden naar november 2022. Mocht er gedurende de carnavalsdagen toch iets mogelijk zijn, dan bekijkt de sociëteit dit van tevoren hoe daaraan invulling gegeven kan worden. In november werd de proclamatie van de jubileumprins gecanceld. Nu zit de vastelaoevesvereniging zonder prins.

Lees hier het persbericht van de carnavalsvereniging.
Archieffoto’s TV Valkenburg