Burgemeester reikt vier Koninklijke onderscheidingen uit + VIDEO

Voorpagina » Nieuws » Burgemeester reikt vier Koninklijke onderscheidingen uit + VIDEO

Vandaag, woensdag 26 april 2023, hebben vier Valkenburgers de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau ontvangen uit handen van burgemeester Daan Prevoo. Onder de tekst kunt u de video van de uitreikingen bekijken.

Roger Huntjens
De verdiensten van Roger Huntjens zijn zeer uiteenlopend. Hij is bestuurslid en vrijwilliger bij VV Walram. Als President van het Koninklijk Walram’s Genootschap van Valkenburg zet hij zich ook op muzikaal vlak in. In het verleden was hij vele jaren als raadslid en als wethouder actief in de Valkenburgse politiek.

Marc Moors
Marc Moors zet zich op diverse vlakken in. Bij de vrijwillige politie Valkenburg aan de Geul, als hulptrainer bij de jeugd van VV Berg ’28 en als oprichter en bestuurslid van Ondernemersinitiatief Berg en Terblijt/Geulhem en Vilt verdient hij zijn sporen. Tijdens zijn arbeidsverleden was hij actief als uitvaartregisseur en eigenaar van de Uitvaartstudio. 

René Paulssen
Met zijn kennis en ervaring levert René Paulssen een belangrijke bijdrage aan het behoud van cultureel erfgoed en tradities. Hij is lid van de Stichting beheer Kasteel van Valkenburg, voorzitter van de oud-prinsen en oud-ministers van de carnavalssociëteit CS de Mirlitophile 1879 en secretaris/penningmeester van de Stichting Struikelstenen.

Harrie Winthagen
Harrie Winthagen heeft veel verdiensten op allerlei gebieden. Zo is hij coördinator ouderen- en ziekenbezoek en medeoprichter van de Vrienden van de Fanfare St.Cornelius Schin op Geul waarvoor hij zich al 50 jaar met hart en ziel inzet. Verder is hij oprichter van de Kerstdennenactie en verzorgt hij als vrijwilliger hand- en spandiensten in de parochie Heilige Mauritius in Schin op Geul. Ook is hij geruime tijd mantelzorger geweest voor zijn echtgenote.

Klik op de video – gemaakt door Stef Grit van TV Valkenburg – om de uitreikingen te zien.