Broekhem krijgt meer levende, groene tuinen

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Broekhem krijgt meer levende, groene tuinen

Bewoners van Broekhem kunnen volgende week maandag kennismaken met een levende tuin. De gemeente Valkenburg aan de Geul en het IVN Natuureducatie organiseren een digitale informatieavond waarin de deelnemers leren wat een levende tuin is en hoe je een tuin natuurlijker en diervriendelijker kunt maken. Deze digitale bijeenkomst vindt plaats op maandag 11 oktober om 19.30 uur. Aanmelden kan via groenbroekhem@valkenburg.nl

Veel versteende tuinen in Broekhem Noord en Zuid
De gemeente Valkenburg aan de Geul start samen met IVN Natuureducatie in oktober in de kern Broekhem Noord en Zuid met een pilot om meer groen in de buurt te krijgen. Dat gebeurt door het groener maken van voortuinen te stimuleren. In Broekhem zijn relatief veel versteende voortuinen en liggen er kansen om zo meer kleur, geur en leven toe te voegen aan de omgeving. Wethouder Remy Meijers kijkt er naar uit om van start te kunnen gaan: “Met dit project willen we de biodiversiteit in de wijk vergroten. Dat doen we door bewoners te stimuleren om hun voortuinen te ontstenen. Dat draagt namelijk bij aan verkoeling tijdens hete zomers, voorkomt uitdroging van de grond en wateroverlast bij flinke regenval. En dat is goed voor bijen, vlinders, vogels én mensen!”

tuiny forest

Tuiny Forest
Voor het groener maken van de voortuinen in Broekhem stelt de gemeente 80 zogenaamde ‘Tuiny Forest’ pakketten ter beschikking voor € 5,- met een winkelwaarde van € 124,95 zegt de gemeente. Binnenkort kunnen bewoners inschrijven voor dit compleet pakket van inheemse bomen, struiken en kruiden. 

Plantdag
Op zaterdag 13 november organiseert IVN een gezamenlijke plantdag om samen met de bewoners de  Tuiny Forests te planten.

Foto: IVN