Boek over wielercarrière van Philip Gilbert

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Boek over wielercarrière van Philip Gilbert

Op zaterdag 15 oktober verscheen een boek in een Franstalige en een Nederlandstalige versie over de succesvolle wielercarrière van Philip Gilbert. De presentatie vond plaats in restaurant de Zoete Zoen op de kop Cauberg.

Veel interesse voor Philppe Gilbert’s boek

“Een groot deel van mijn leven ben ik wielrenner geweest. Mijn boek is mooi geworden en tevens niet te uitgebreid. Het moet betaalbaar blijven voor het publiek”, aldus Gilbert tijdens de persconferentie. Op een vraag wat zijn mooiste herinnering is uit zijn roemrijke wielerleven, antwoordde hij dat het zijn éérste overwinning is geweest. In het boek is daarvan een foto terug te vinden.

Cauberg
Philippe Gilbert reed ontelbare keren de Cauberg op. Zijn trainingsparcours lag in Zuid-Limburg waarbij hij op zijn weg terug naar huis vaak de bekende wielerbult opreed. “Ik denk dat ik 16 jaar was toen ik voor het eerst deze weg opreed”. Op het trottoir langs de Cauberg ligt een herdenkingsplaquette met de naam van Philippe Gilbert ter herinnering van zijn behaalde wereldkampioenschap in 2012.

Wielerfeest op zaterdag
Vrijdagmiddag onthulde Philippe Gilbert in de Gemeentegrot een plaquette. Na de boekpresentatie op zaterdag signeerde hij zijn boek voor alle kopers. Vanaf 14:00 uur staat de podiumpresentatie van het afscheidscriterium gepland. Om 15:00 uur start ‘Phil & Friends’ met Phil’s ploegmaats van nu en weleer met onder meer Thor Hushovd, Nikki Terpstra, Fabio Jakobsen en Dirk de Wolf aan de start. Na afloop zal Philippe symbolisch zijn fiets aan de wilgen hangen.

Foto’s Fons Winteraeken, TV Valkenburg