Binnenkort NL-Alert testbericht

Voorpagina » Nieuws » Binnenkort NL-Alert testbericht

De overheid zendt op maandag 5 juni een NL-Alert testbericht uit. Hierdoor ervaar je hoe het is om een NL-Alert te ontvangen op de mobiele telefoon. Inmiddels ontvangen 9 op de 10 Nederlanders van 12 jaar en ouder deze testberichten. Ze worden in juni en in december verstuurd.

Op deze eerste maandag in juni wordt het bericht rond 12.00 uur verzonden. Er staat duidelijk in dat het een test is, je hoeft dus niets te doen.

Het testbericht ziet er zo uit:
“NL-Alert 05-06-2023 12.00: TESTBERICHT. De overheid waarschuwt je tijdens noodsituaties via NL-Alert. Je leest dan wat je moet doen en waar je meer informatie kan vinden. Kijk op http://www.nl-alert.nl *** TEST MESSAGE Netherlands Government Public Warning System. No action required. More information: http://www.nl-alert.nl/english”

NL-Alert bij een noodsituatie
NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert bij een noodsituatie. Ontvang je een NL-Alert? Lees dan meteen het bericht en volg de instructies op. Het is ook belangrijk om anderen te informeren. Want het kan zijn dat je een NL-Alert mist. Bijvoorbeeld omdat je telefoon uitstaat of tijdelijk verbinding heeft met een zendmast die het NL-Alert niet uitzendt.
Let op: het NL-Alert kan hard klinken als je oordopjes of een koptelefoon gebruikt. Het is daarom handig om net voor 12.00 uur je koptelefoon af te zetten of de oordopjes uit je oren te halen.