Alle volwassenen in Limburg staan in het Donorregister

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Alle volwassenen in Limburg staan in het Donorregister

Vanaf nu staat iedereen vanaf 18 jaar in Limburg in het Donorregister. De afgelopen maanden verstuurde het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport brieven naar inwoners om hen te herinneren aan het invullen van een keuze over orgaandonatie. 76,9% van de Limburgers heeft zelf een keuze ingevuld. De resterende 23,1% staat nu in het Donorregister met ‘Geen bezwaar tegen orgaandonatie’ en heeft hier een bevestigingsbrief van ontvangen. Door de afronding van het brievenproces in Limburg staat nu de helft van alle provincies met alle volwassenen in het Donorregister. Tot 1 augustus volgen de andere provincies.

Keuze aanpassen kan op ieder moment
Voor sommige mensen is het lastig om na te denken over de dood. Toch is het belangrijk dit wel te doen en hierover te praten met familie en vrienden. Want bespreken en invullen van een eigen keuze in het Donorregister geeft nabestaanden duidelijkheid in een verdrietige tijd. Het kan helpen om de verhalen van mensen die al een keuze maakten te lezen.

Geen keuze gemaakt?
Het ministerie hoopt dat alle mensen in Nederland die nog geen keuze hebben ingevuld, alsnog nadenken over wat zij het liefst willen. En dat zij hun keuze invullen in het Donorregister en deze bespreken met hun naasten. Je kunt je keuze op ieder moment invullen of wijzigen op www.donorregister.nl.