Al duizenden Amstel Vaasjes verkocht voor Valkenburgse horeca

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Al duizenden Amstel Vaasjes verkocht voor Valkenburgse horeca

De toertocht van de Amstel Gold Race haalde geld op via een veiling en de verkoop van speciale Amstel Vaasjes voor de zwaar getroffen Valkenburgse horeca. Er wordt al flink geboden op de verschillende items, waaronder op de gesigneerde shirts van de winnaars van de afgelopen profkoers en de Ladies Edition; Wout van Aert en Marianne Vos. Ook de speciale Amstel vaasjes ‘Samen erbovenop voor Valkenburg’ gingen als warme broodjes over de toonbank. Dat meldt de organisatie. Afgelopen week maakte de Amstel Gold Race-organisatie bekend de getroffen horeca in Valkenburg te steunen met een veiling van unieke items.

Amstel Vaasjes voor de horeca

Actie loopt nog via internet
“We zijn overweldigd door de reacties van de deelnemers en liefhebbers door het hele land. Alleen al bij de toertocht van afgelopen zaterdag werden duizenden glazen gekocht. Maar ook in de rest van het land werd de actie voor de Valkenburgse horeca omarmd”, aldus Thom Ligthart, organisator Amstel Gold Race. De actie loopt voorlopig nog door, de glazen kunnen in de webshop besteld worden voor vijf euro per stuk. 

Goed verlopen coronatoertocht
Na bijna 2,5 jaar werd gisteren weer een Amstel Gold Race toertocht georganiseerd voor 13.000 wielerliefhebbers. Tevreden blikt Leo van Vliet, koersdirecteur Amstel Gold Race, terug op de toertocht: “W
e hebben er een lange tijd op moeten wachten en hebben gisteren laten zien dat we zo’n 13.000 wielrenners een geweldige tocht konden laten rijden door het Limburgse heuvellandschap. Het was voor ons ook de eerste keer dat we deze tocht op een andere manier moesten organiseren. Er zijn verschillende aanpassingen gedaan om ervoor te zorgen dat het coronaproof georganiseerd kon worden. Dankzij alle vrijwilligers, de samenwerking met de gemeenten en lokale overheid en onze partners en sponsoren hebben we het voor elkaar gekregen om de toertocht succesvol te laten verlopen. Het was gezellig druk in het centrum van Valkenburg en de rest van Limburg dit weekend. We zijn blij dat alles zo goed is gegaan.”