Uitgelicht: Angelique Cremers ‘Elements in time’

Voorpagina » Nieuws » Uitgelicht: Angelique Cremers ‘Elements in time’

De vorige maand is de tentoonstelling ‘Op zoek naar de kern’ van de kunstenaressen Lisanne Sloots en Angelique Cremers geopend. Graag lichten wij hierbij de sculptuur ‘Elements in time’ van Angelique Cremers uit.

De bronzen sculpturen van Angelique Cremers worden aan de hand van real life modelstudies ontworpen. Hierna worden aan de kernbeelden van klei andere materialen toegevoegd om middels abstractie en vervreemding een bepaalde emotie te creëren. Het uiteindelijke werk wordt á çire perdue in brons gegoten. Een groot deel van het oeuvre van Angelique bestaat uit vrouwenfiguren. Zo ook dit laatste nieuwe werk van haar, ‘Elements in time’.

Sculptuur ‘Elements in time’ staat voor de vrouw midden in het leven. De 4 elementen van de natuur hangen als amuletten om haar heen, bescherming en kracht gevend. Daarnaast staat ‘Elements in time’ ook symbool voor de levenslijn, voor de evolutie. Een bewustwording van het zijn in het nu. Het verlies van geliefden, maar ook de vreugde van nieuw leven allemaal binnen de cijfers van een jaar, een dag, een minuut.

De sculpturen van Angelique zijn nog tot en met 8 september te zien in de bovenzaal van Museum Valkenburg.