7 Zomerexposities in Museum Valkenburg

Voorpagina » Nieuws » 7 Zomerexposities in Museum Valkenburg

Graag attenderen wij jullie op ons zeer interessante expositieprogramma deze zomer. Maar liefst 7 exposities zijn te zien in Museum Valkenburg! Zie onderstaande toelichting.

1. Van Kotona naar Varpullan van familie Spronken   t/m 23 juli 2023

Deze unieke expositie toont de veelzijdige werken van 6 Limburgse kunstenaars uit 1 familie: Varpu Tikanoja, Kore Spronken, Marjori Overdijk, Ree Meertens, Caius Spronken, Arthur Spronken.

2. Eugène Laudy  t/m 23 juli 203

Eugène Laudy was een belangrijke exponent van de groep Monumentalisten. Laudy is vooral bekend van het maken van mozaïeken, reliëfs, muurschilderingen en glas-in-loodramen.

3. Crises en Catastrofes in Valkenburg  t/m 16 juli 2023

Museum Valkenburg organiseert een speciale tentoonstelling over de watersnood 2021 en nog vele andere dramatische gebeurtenissen in Valkenburg in het verleden.

4. Frans Lemeer 11 juni t/m 20 augustus 2023

Zijn thema’s, met een luchtige zweem, zijn veelal gebaseerd op geschiedenis in de ruimste zin van het woord, achtergronden van religies en de complexiteit waarin we leven.

5. Klassiek ballet in Valkenburg  23 juli t/m 24 september 2023

In een serie fotoportretten van jonge en oude leerlingen wordt de geschiedenis van het ballet en van deze bijzondere balletschool in Valkenburg verteld.

6. Thema’s en variaties  30 juli t/m 15 oktober 2023

Paul Hugo ten Hoopen & zijn leerlingen,  kunstenaars van de Rijksakademie van Beeldende Kunsten: Catrien van Amstel, Onno Boerwinkel, Frank Boom, Barbara ten Holt, Mira Peters, Gerrit de Weerd, Thijl Wijdeveld.

7. Harry Heuts / Leo Disch fototentoonstelling Mamelis  30 juli t/m 15 oktober 2023

Vanaf 30 juli wordt een fotoreportage van het werk van Leo Disch, benedictijn en frater van Mamelis. door een fotograaf van Dagblad de Limburger, Harry Heuts, tentoongesteld.