1000 km voor zieke Mackenzie Bekkers uit Berg en Terblijt

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » 1000 km voor zieke Mackenzie Bekkers uit Berg en Terblijt

“Ik rijd een 1000 km motorroute door Nederland in 24 uur tijd, uitsluitend over B- en C-wegen door acht provincies. Dat is het doel van mijn motortoerrit,” aldus Boy Naaijkens over zijn hulpactie om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 11-jarige Mackenzie Bekkers uit Berg en Terblijt.

mackenzie dromen

Tumor
Op 7-jarige leeftijd kreeg Mackenzie de diagnose Neuroblastoom, een ernstige zeldzame vorm van kinderkanker. Mackenzie begon met een intensief en zwaar chemotraject waarbij zij om de 2 weken, gedurende 7 dagen 24 uur per dag chemotherapie krijgt. Na deze zware periode volgde er een zware operatie waarbij zoveel mogelijk tumorweefsel werd weggehaald. Omdat de tumor van Mackenzie tegen de aorta aan kleefde, konden de artsen niet alles weghalen omdat dit te gevaarlijk was. Helaas bleken er in de tumor nog actieve kankercellen aanwezig waardoor Mackenzie nog een maand lang bestraald moest worden. Zij heeft op dit moment nog twee plekjes die goed onder controle gehouden worden.

Gehoor
Door de zware chemo is haar gehoor onherstelbaar aangetast en heeft ze daarnaast ook tinnitus (een permanente pieptoon). Mackenzie heeft nu een solo-hoorapparaat dat haar bijvoorbeeld op school beperkt helpt bij de problemen met de hoge tonen. Maar de chemo heeft meer kapot gemaakt dan gedacht, want ook haar gehoor in de lage tonen is aangetast. Zelfs zo erg dat ze slechthorend is en een permanent gehoorapparaat nodig heeft. Het apparaat dat Mackenzie nodig heeft voor beide oren is een Phonak audéo marvel M70 maar wordt helaas niet door de zorgverzekeraar vergoed. Voor de therapie en de aanschaf van het hoortoestel is veel geld nodig.

Meehelpen
Daarom wil Boy Naaijkens “The Dutch 1000” gaan rijden. Iedereen, jong en oud kan sponsoren. Elk bedrag  is van harte welkom! Je kunt bijv. een bedrag per kilometer sponsoren, of gewoon een bedrag overmaken onder vermelding van: De 1000 voor Mack via: NL 67 INGB 000 149 54 27 ten name van NLAM Naaijkens.

Meer informatie via Instagram: mackenzies_dromen