Unieke samenwerking tussen 4 gehoorstichtingen en een kunstenaar

Voorpagina » Nieuws » Unieke samenwerking tussen 4 gehoorstichtingen en een kunstenaar

Op zondag 28 januari opent om 12 uur burgemeester Prevoo de bijzondere tentoonstelling ‘Horen, zien en voelen’ van kunstenaar-audioloog Dyon Scheijen. Zijn levensgrote indrukwekkende doeken van schapenwol hebben een akoestisch absorberende werken. Hierdoor bieden ze een oplossing in interieurs voor mensen met gehoorproblemen.

Bij de opening zijn derhalve ook 4 gehoorstichtingen aanwezig: de Stichting Hoormij, een professionele organisatie voor mensen met een gehoor- of evenwichtsaandoening,  de Stichting Ushersyndroom, deze stichting wil meer bekendheid geven aan de handicap doof/blindheid, de Stichting Oorfonds (Fondsenwerving voor oordonderzoek) en de Stichting Ogen en Oren Tekort (O.O.T), de stichting die zich inzet voor mensen met een zintuiglijke beperking.

De tentoonstelling is tot en met 14 april te zien. Op zondag 25 februari en 17 maart worden om 14 uur bovendien door Dyon Scheijen lezingen gegeven over de verbinding tussen kunst en audiologie. Op onze website vindt u hierover meer informatie.