Kunst aan de Geul


‘Kunst aan de Geul’ in juni in Valkenburg aan de Geul

Ieder jaar nodigt de KCR veel kunstenaars van diverse disciplines uit om deel te nemen aan ‘Kunst aan de Geul’. Tientallen kunstenaars gaan actief aan de slag met de realisatie van hun kunstwerken en zij dragen op interactieve wijze hun passie voor de kunsten uit aan het publiek.
De kunstenaars bieden de bezoekers een veelzijdig en afwisselend aanbod van goede kwaliteit binnen de schilderkunst en andere disciplines. In een gezellige ambiance hebben de bezoekers de gelegenheid om de kunstenaars gade te slaan tijdens het werken en om met hen in gesprek te komen. Ook is er gelegenheid om kunstwerken te kopen.

De jeugd wordt uitgedaagd om haar eigen creativiteit te tonen in een jeugdatelier waar de benodigde materialen aanwezig zijn. De kinderen worden in de gelegenheid gesteld om actief aan de slag te gaan tussen de kunstenaars. Dit gebeurt onder begeleiding van een kunstenaar en vrijwilligers van de Kunst- en Cultuurraad. Het resultaat aan het einde van de dag wordt uiteraard hun eigen trotse bezit.

Het evenement vindt plaats in een veelzijdige muzikale Franse sfeer op het Casinoplein. Onder het genot van hapjes en drankjes kunnen de bezoekers bij Brasserie Aan de Linde genieten van kunst en ontmoeting.

Kinderen kunnen zich inschrijven voor het jeugdatelier. Deelname aan het evenement  is mogelijk voor mensen met een beperking.