Ooit liggend van kunst genoten?

Voorpagina » Nieuws » Ooit liggend van kunst genoten?

In Museum Valkenburg kun je liggend genieten van de multimediale tentoonstelling TRILOGICA van Peter Slegers. Hiervoor is een deel van de expositieruimte ingericht met speciale ligzakken, een projectie op de plafond en koptelefoons voor de muzikale beleving. Je zou bijna je ogen dicht doen, zo ontspannend is het, maar dan mis je wel een belangrijk deel van de expositie.
“Geboren als Brabander, leef ik met de voetjes op de grond en met mijn hoofd in de hemel”, aldus Peter Slegers.  Zijn ontdekking van het combineren van ambachtelijk werk met eigentijdse audiovisuele technieken bieden hem een verrassend palet aan nieuwe artistieke uitingen. Daaraan koppelt hij zintuiglijke ervaringen als geluid, beeld en geur aan filosofie en spiritualiteit.

Naast de liggende expositie  kunnen bezoekers in dezelfde zaal de 3 multimediale kunstprojecten AAN TAFEL, ONDERGAAN en OVERSTIJGEN van TRILOGICA beleven. Bij AAN TAFEL is de inspiratiebron Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci. In ONDERGAAN is het thema water. OVERSTIJGEN verbeeldt de transformatie naar een hoger zelfbewustzijn.

Deze innovatieve kunst is nog tot en met 16 april 2023 te ervaren in Museum Valkenburg.