Museum Valkenburg presenteert drie nieuwe tentoonstellingen

Voorpagina » Nieuws » Museum Valkenburg presenteert drie nieuwe tentoonstellingen

1. Op zondag 23 juli om 15.00 uur openen leerlingen van de balletschool Chantalle Meewis de tentoonstelling ‘Ode aan een balletschool’. De fotografe Anastasia Zolkina maakte een reeks fotoportretten van dansers van de Valkenburgse balletschool. Zelf vertellen de dansers over hun ervaringen en verwachtingen en fragmenten van bijzondere voorstellingen laten zien waartoe ze samen in staat zijn.

2. Op zondag 30 juli om 14.00 uur opent de tentoonstelling ‘Leo Disch fototentoonstelling Mamelis’ van Harry Heuts. Fotograaf Harry Heuts portretteerde in twintig beelden Leo Disch gedurende o.a. zijn werkzaamheden in de belettering van monumenten en grafzerken in het kunstatelier in Mamelis.

3. Eveneens op zondag 30 juli, om 15.30 uur opent de schilder, tekenaar, aquarellist en essayist Paul Hugo ten Hoopen de tentoonstelling ‘Ten Hoopen en zijn leerlingen: Thema’s en variaties’. Mede-exposanten zijn: Catrien van Amstel, beeldhouwer en klein-plastiek, Onno Boerwinkel, kleine schilderijtjes, Barbara ten Holt, schilder en aquarellist, Mira Peters, schilder en grafiek, Gerrit de Weerd, schilder en tekenaar, Thijl Wijdeveld, beeldhouwer.

Daarnaast is nog tot 20 augustus de tentoonstelling van Frans Lemeer te zien in de bovenzaal van het museum.