Mergel Viool onthuld in Openluchttheater als eerbetoon aan muzikale erfenis

Voorpagina » Nieuws » Mergel Viool onthuld in Openluchttheater als eerbetoon aan muzikale erfenis

Valkenburg aan de Geul, 23 juni 2013 – In een prachtige ceremonie is de langverwachte Mergel Viool onthuld in het Openluchttheater (OLT) van Valkenburg aan de Geul. Het kunstwerk, dat op initiatief van de Kunst en Cultuurraad tot stand kwam, markeert een belangrijke stap in de verfraaiing en opwaardering van het horecagedeelte van het OLT.

De Mergel Viool, ontworpen en gerealiseerd door de getalenteerde kunstenaar A. Kuyper uit Heerlen, is niet alleen een visueel hoogtepunt maar ook een eerbetoon aan de rijke muzikale traditie van het OLT. Het Openluchttheater staat bekend om zijn betoverende muzikale optredens, en deze prachtige viool is een symbolische verwijzing naar deze bijzondere evenementen.

De onthulling van de Mergel Viool vond plaats op 23 juni 2013, onder grote belangstelling van de toenmalige wethouder Cultuur, B. Dauven. Dit prachtige kunstwerk zal ongetwijfeld een blijvende indruk achterlaten op bezoekers van het Openluchttheater en de rijke culturele traditie van de stad Valkenburg aan de Geul blijven vieren.

Lees meer over het beeld op: https://1valkenburg.nl/beeld-mergelviool/