Lezing Empathie en Polarisatie, Dr. Ankie Hoefnagels

Voorpagina » Nieuws » Lezing Empathie en Polarisatie, Dr. Ankie Hoefnagels

Op zondag 24 maart om 11 uur kunt u deelnemen aan de lezing van Dr. Ankie Hoefnagels, lector Wereldburgerschap (Global minds), Hogeschool Zuyd. De titel van haar lezing is: Empathie en Polarisatie. In haar lezing zal zij ingaan op de werken van Ans Repkes.

Het werk van Ans Repkes is een uitgestoken hand. Om de dialoog met de ander aan te gaan, de ander te ontmoeten, te luisteren en gemeenschappelijke grond te vinden. Het is een pleidooi voor ruimdenkendheid. In haar lezing naar aanleiding van het werk van Ans gaat Ankie Hoefnagels in op het belang van empathie en geeft zij handvatten om empathie te bevorderen.

Dr Ankie Hoefnagels is lector aan Zuyd Hogeschool. In haar onderzoek en onderwijs houdt zij zich bezig met de ontwikkeling van het vermogen bij jonge mensen om effectief en gepast om te gaan met diversiteit, of dat nu cultuur, gender of leeftijd is. Ankie is tevens columnist bij De Limburger en analist onderwijs en maatschappij bij L1Radio.

Deze expositie van Ans Repkes is nog tot en met 31 maart  te zien in de bovenzaal van het museum.

U kunt zich aanmelden voor deze lezing door een mail te sturen naar: reserveer@museumvalkenburg.nl met vermelding van lezing Ankie Hoefnagels, uw naam en het aantal personen.