Kind & Kunst dagen van 12 aug t/m 16 aug 2024

Voorpagina » Nieuws » Kind & Kunst dagen van 12 aug t/m 16 aug 2024

Van ma 12 t/m vr 16 augustus organiseert KCR Valkenburg voor de tweede keer de ‘Kind en Kunst’ week!
Boordevol geweldige activiteiten voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.
9.30 uur – 16.30 uur (inclusief eten)
Locatie: Hoeve Schaloen

Klinkt dit alles jou als muziek in de oren? Ben jij tussen de 8 en 12 jaar oud en woon je in de gemeente Valkenburg aan de Geul? Laat je ouders of wettelijke vertegenwoordiger je aanmelden door hieronder een toegangsticket te kopen en je doet mee!!!

https://events.1valkenburg.nl/shop/kind-kunst-2024

De Kunst en Cultuurraad Valkenburg aan de Geul organiseert de laatste week van de zomervakantie een breed programma aan activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en natuur voor de Valkenburgse jeugd van 8 t/m 12 jaar.

Op maandag 12 augustus starten de kinderen met het maken van een keuze uit het gehele aanbod, dat bestaat uit schilderen, tekenen, houtbewerken, dans, theater, muziek In de loop van de week gaan zij aan de slag met hun eigen ideeën, waarbij ze worden ondersteund door professionele kunstenaars uit Valkenburg. Ook maken de kinderen gebruik van de Heemtuin van het IVN, waar op een speelse manier de natuur ontdekt kan worden.

Lees HIER het complete dagprogramma.

Het gaat erom kinderen in een zo vroeg mogelijk stadium juist met deze activiteiten in contact te brengen. Dat is belangrijk voor nu en voor later.

De focus ligt op het creatieve proces en niet zozeer op het resultaat.

Naast de actieve kunstuitoefening biedt het programma ook de mogelijkheid om de kinderen uit de verschillende kernen met elkaar te verbinden. Daarbij wordt bijzondere aandacht gegeven aan kinderen die extra kansen kunnen gebruiken vanwege gebrek aan financiële middelen of omdat ze net in Nederland zijn.

Het hele programma wordt uitgevoerd in en rondom de hoeve Schaloen en de Heemtuin van het IVN te Oud-Valkenburg.

De dagindeling is zeer gevarieerd met ruimte voor spel, beweging, natuurbeleving en gezellig koken en samen eten.

Vrijdag 16 augustus eindigt deze bijzondere week met een presentatie van de kinderen voor hun ouders en een gezellige BBQ.

Bij vragen rechtstreeks contact op nemen met Mart Mooren via e-mail: m.mooren@icloud.com of via app/telefoon 06 – 450 96 820

Het project Kind en Kunst 2024 is mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van Gemeente Valkenburg aan de Geul, Elisabeth Strouven Fonds, Armoedefonds,  Kunst en Cultuurraad Valkenburg, VSB fonds, Leergeld Maastricht & Heuvelland, Jeugdfonds Sport en Cultuur Limburg