Kerst komt eraan!

Voorpagina » Nieuws » Kunst » Kerst komt eraan!

Bordes Museum Valkenburg sprookjesachtig versierd

Dat hoef je in Valkenburg natuurlijk aan niemand te vertellen, maar na enkele jaren van verplichte ingetogenheid pakt nu ook Museum Valkenburg uit. In de eerste plaats uiteraard onze mooie voorgevel, die er door de aangebrachte kerstversiering prachtig bij staat. Deze smaakvolle aankleding is mogelijk gemaakt door de Vrienden van Museum Valkenburg, die zich in het verleden ook niet onbetuigd hebben gelaten. Hartelijk dank! En mensen: komt het zien. En als u er toch bent, wip naar binnen om kennis te maken met de mooie tentoonstellingen die er tot in het nieuwe jaar lopen!

De kerststal staat er eindelijk weer!

Binnen, op de eerste verdieping van Museum Valkenburg, is weer de kerststal van Charles Eyck opgesteld. Deze is te zien in de zg. Schatkamer, oftewel het Open Depot, veilig achter glas. Velen kennen het werk van deze Limburgse schilder, naar wie ook een van onze tentoonstellingszalen is vernoemd. Weinigen zullen echter zijn houtfiguren kennen, die hij waarschijnlijk voor een intieme kring heeft gesneden (maar wel gesigneerd!).

We hebben weer kerstkaarten!

Ze zijn ieder jaar weer fel begeerd en snel verkocht: de kerstkaarten van Museum Valkenburg. Hoge kwaliteit en prachtige voorstellingen, voor een aantrekkelijke prijs. En als u nog cadeaus zoekt: in onze museumwinkel kunt u terecht voor uitzonderlijke kleine kunstwerken van kunstenaars die bij ons geëxposeerd hebben. Een smaakvol geschenk voor de feestdagen! Bovendien zijn er nog enkele drukken van Gene Eggen te koop, gesigneerd en voor de onwaarschijnlijke prijs van € 25,- per stuk! Een gebaar uit de nalatenschap van deze overbekende en veelzijdige Limburgse schilder en beeldhouwer. Natuurlijk houden wij u niet tegen als u voor een werk beduidend meer wilt betalen… Informatie bij onze balie.