Gratis creatieve Barbie workshop voor kinderen

Voorpagina » Nieuws » Gratis creatieve Barbie workshop voor kinderen

Op 7 februari wordt om 15 uur de bijzondere Barbie tentoonstelling door wethouder Rouwette geopend. Ter gelegenheid van haar 65ste verjaardag bieden we kinderen die middag een gratis workshop. Deze workshop wordt begeleid door de Valkenburgse kunstenares Claudia Volders. Ook zal de eigenaar van de Barbies in een heuse Barbie jurk aanwezig zijn.

Het thema waar de kinderen mee gaan werken is ‘Recycled Barbie’. In de huidige wereld van glamour, is Barbie ook bewust van mooie afgedankte materialen. Maar Barbie heeft toch ook een beetje hulp nodig. Kinderen hebben vast thuis nog allemaal spulletjes liggen die ze kunnen gebruiken tijdens de workshop.

Hierbij denken we aan: glitter stofjes, leurrijke (vooral roze) stoffen, kleurrijke touwtjes en linten, glamour tijdschriften, karton, tasjes, objecten die doen denken aan Barbie, kralen en knopen.

Let wel: neem geen afval mee, maar bewuste materialen die voor de workshop gebruikt kunnen worden.

Alle kunstwerken die de kinderen maken, kunnen geëxposeerd worden in het museum. Mee naar huis nemen mag natuurlijk ook.

We verheugen ons op veel kinderen in het museum. Om verzekerd te zijn van deelname stuur een mailtje naar reserveer@museumvalkenburg.nl.