Extra lezing van kunstenaar-audioloog

Voorpagina » Nieuws » Extra lezing van kunstenaar-audioloog

Op zondag 25 februari hield Dyon Scheijen onder grote belangstelling zijn lezing ‘Horen is meer dan enkel de oren’. Om nog meer mensen te informeren over de interessante visie van Dyon Scheijen en de wetenschappelijke ontwikkelingen, organiseren we op zondag 17 maart om 14 uur opnieuw deze lezing.

Eenzaamheid ten gevolge van gehoorklachten in welke vorm dan ook kan zoveel impact hebben op iemands leven. En daar kunnen we nog zo veel in betekenen. Technische oplossingen, maar ook vanuit de psychosociale vakgebieden kunnen we het verschil maken in dat leven. Gehoord worden, een luisterend oor bieden, het gevoel hebben er bij te horen, zijn aspecten die zo belangrijk zijn om ons mens te voelen. Dit met kunst bewust maken, het gesprek te kunnen aangaan om gehoorklachten bespreekbaar te maken, dat is de kern van zijn tentoonstelling ‘Horen, zien en voelen’. Nog tot en met 14 april te zien in de grote zaal van Museum Valkenburg.
In zijn lezing zal Dyon Scheijen de verbindingen tussen kunst en de audiologie nog sterker neerzetten.  Grootheden uit het verleden die ook door gehoorklachten werden gehinderd, maar uiteindelijk dan toch meesterwerken hebben gemaakt. Vincent van Gogh, Beethoven, Munch, maar ook Limburgse kunstenaars als Charles Eyck en Jan van Genk laten ons zien en horen hoe belangrijk oren voor ons als mens zijn.
U kunt zich aanmelden voor deze lezing door een mail te sturen naar: reserveer@museumvalkenburg.nl met vermelding van uw naam en het aantal personen.