De winnaars van Bok & Kunst 2020

Voorpagina » Nieuws » Kunst » De winnaars van Bok & Kunst 2020

De winnaars van Bok & Kunst 2020

Traditiegetrouw was er ook dit jaar weer een Bok & Kunst veiling. De deelnemende kunstenaars konden hun werk tijdens de “oktober-bokken-maand” tonen in verschillende etalages in Valkenburg. Het aanbod was dit jaar heel divers. Uiteindelijk leverde de veiling drie mooie winnaars op. Alle drie een eigen stijl en verhaal, maar heel toepasselijk bij het thema “Bokkenrijders”.

De nummer 1, Bokkenrijders in Valkenburg, is een olieverfschilderij gemaakt door Martin Plooi, woonachtig in Schin op Geul. Het laat in avondroodsfeer een mooi panorama van het centrum van Valkenburg zien, met als blikvangers de Grotestraat, de kasteelruïne, bokken en bokkenrijders.

Bokken zijn koppig en bokken ‘koppen’. Deze natuurlijke ambitie en elegantie is gecombineerd in een dynamisch lijnenspel. Het kunstwerk “Bokkenkoppen” is volledig vervaardigd uit mergel. Het materiaal en thema zijn onlosmakelijk verbonden met Valkenburg. Het beeld is gemaakt door Antoine Aarts van het Valkenburgs Mergelatelier Aarts en behaalde de 2e plek.

De derde winnaar is een inspirerend werk van Marlies Kusters. “Oeze trotse bok Hawfwaegs Corona” staat voor alle inwoners en ondernemers van ons mooie stadje Valkenburg aan de Geul! De bok, zijn lijf heeft zich half ontworsteld aan het Coronakorset (mozaïek). In de bergen is een zoekplaatje verstopt namelijk: zoek 10 oude Vallekebergse spreekwoorden over de bok.

De drie winnaars zijn tot en met 28 februari 2021 te zien op de Middenverdieping van Museum Valkenburg.