Bronzen beeld “de zaaddoos van de papaver”

Voorpagina » KCR » Kunstwerken » Bronzen beeld “de zaaddoos van de papaver”

Dit kunstwerk is vervaardig door Frans Timmermans.

Frans Marie Timmermans was een Nederlandse beeldhouwer geboren te Arcen en Velden dd. 8 juni 1921 en overleden te Maastricht dd. 19 juli 2005. Hij woonde van 1970 tot begin 1989 in Houthem-St. Gerlach en was werkzaam in Valkenburg in de jaren 1965-1979.
Hij ligt begraven op het kerkhof in Houthem Sint Gerlach.

Kunstwerken in Valkenburg van Frans Timmermans zijn o.a. in Vilt het Mariabeeld in de Mariakapel, in centrum Valkenburg een beeldje van zijn zoontje met een stuk speelgoed in zijn handen, in centrum Valkenburg aan de Geneindestraat, kunstwerk “de zaaddoos van de papaver” bij het voormalige kantoor van de Amro Bank.

Het kunstwerk “de Zaaddoos van de papaver” is in 1974/1975 gerealiseerd . Het kunstwerk siert de entree naar het voormalig kantoor van de Amrobank, gebouwd in 1970 (opening 23-04-1970).
Nu is in het gebouw een tandartsenprakrijk gevestigd.
De Amro Bank was toentertijd de enige commerciële instelling in Valkenburg die haar gebouw had verfraaid met een beeldend kunstwerk. Het kunstwerk was gerealiseerd bij de nieuwbouw van het pand. De symboliek van het kunstwerk bestaat uit de opgeborgen zaden in de zaaddoos waaruit weer nieuwe planten ontstaan. Hiermee legde Timmermans de link naar het bankwezen, waar mensen geld naar toebrengen met de bedoeling dat dit uitgroeit tot méér.

Informatie:

Sinds:10 januari 1975
Lokatie:https://www.openstreetmap.org/way/277018950
Type:Bronzen beeld