Binnenkort: “Vrijdom” – Maria Verstappen en Monique Lipsch

Voorpagina » Nieuws » Kunst » Binnenkort: “Vrijdom” – Maria Verstappen en Monique Lipsch

Museum Valkenburg presenteert vanaf 9 oktober 2022 in de bovenzaal van het museum een duo expositie van Maria Verstappen en Monique Lipsch met het thema ‘Vrijdom’.

Het uitgangspunt voor deze thema expositie is een uitspraak van Godfried Bomans; ‘Het leven begint pas op het moment dat je je niets meer aantrekt van wat anderen van je denken’. In deze duo expositie zijn de elkaar versterkende werken van Maria en Monique te zien t/m 8 januari 2023.

Maria Verstappen maakt abstracte schilderijen. Haar kleuren en vormen verschijnen in steeds wisselende formaties. Licht en lucht in een zee van diverse kleuren of een luchtruim met onbekende verten. De variaties zijn oneindig en blijven interessant, want er valt altijd iets nieuws te ontdekken. Monique Lipsch houdt van strakke, eenvoudige en gepolijste vlakken. Tegelijk speelt ze graag met volumineuze rondingen en doorkijkjes. Het contrast tussen harde materialen, strakke lijnen en ronde vormen roept spanning op, een dynamiek die bijna voelbaar is.

Kunst maken is voor beide kunstenaars een uiting van innerlijke reflectie. Hoe meer dit van binnenuit komt, hoe onafhankelijker een kunstenaar is geworden van invloeden van buitenaf. Die eigen weg gaan, vrij van meningen, oordelen of suggesties van anderen, brengt hen beiden ‘vrijdom’.

De expositie wordt op zondag 9 oktober 2022 geopend om 15:00 uur met een inleiding door:  Jos Solberg, bestuurslid Limburgse Kunstkring.

Museum entree 8 Euro, Museumjaarkaart gratis, Vrienden- en begunstigerspas gratis voor twee personen.