Beeld ‘Vredesvlam’

Voorpagina » KCR » Kunstwerken » Beeld ‘Vredesvlam’

Het kunstenaars echtpaar Maria Verstappen en Jan van der Bragt hebben het prachtige kunstwerk “de Vredesvlam” gerealiseerd.
De schilderkunst van Maria, (autodidact) zit vol beweging en intensiteit. Haar schilderijen geven haarzelf als ook de kijker een gevoel van vrijheid. Deze relatie in haar werk tussen het moment van ontstaan, het wikken en wegen totdat er een balans ontstaat, omschrijft zij als in “dialoog blijven met het schilderij”.
Jan van den Bragt wijdt zich volledig aan het edelsmeden. Zijn persoonlijke benadering, goede sfeer, perfecte kwaliteit en een goede service zijn het handelsmerk bij al zijn creaties.
Maria en Jan zijn beiden woonachtig in ‘Villa Diana’ te Valkenburg.
Na het vaststellen en uitgeven van de kunstopdracht en inventarisatie van de inzendingen op 14-02-2017 hebben Maria Verstappen en Jan vanden Bragt de opdracht ontvangen voor het ontwerpen en realiseren van de eeuwige vlam: voor een V van Vrede, van Vrijheid van Valkenburg.

Iedereen heeft iets met VREDE. Maar jammer genoeg wordt de mens meer geconfronteerd met geweld en onvrede. Sinds haar oprichting in 2011 ijvert het platform Wereldburgerschap Valkenburg aan de Geul voor realisatie van de Millennium- en Duurzaamheidsdoelen. Een van deze doelen is VREDE. VREDE in eigen hart, VREDE in Valkenburg aan de Geul, VREDE wereldwijd. Bij het doven van de vredesvlam hartje Valkenburg op 21 september 2016, Internationale Dag van de Vrede, opperde Burgemeester Martin Eurlings het idee om te proberen de vlam eeuwig brandend te houden, zodat iedere bewoner van Valkenburg en iedere gast vele malen de vredesvlam ontmoet en uitgenodigd wordt na te denken over die VREDE.

Woorden van burgemeester Martin Eurlings “Het moet een monument worden van ons allemaal”.

Samen met de Kunst en Cultuurraad Valkenburg heeft het platform Wereldburgerschap Valkenburg dit initiatief opgepakt om te komen tot deze eeuwig brandende vlam en is de Werkgroep Vredesvlam Valkenburg aan de Geul ingesteld om dit in gezamenlijkheid te realiseren.

Het monument wordt gecompleteerd met een gedichtenzuiltje met de tekst:

Een vredesvlam in Valkenburg
In het hartje van de stad.
Vlak bij de “oude”kerk
Een vlam van ons allemaal
Vallekebergers en al onze gasten
Om even bij stil te staan
En na te denken over
VREDE!

En de toepasselijke tekst in 7 talen:

“Een monument van vrede, om even bij stil te staan en na te denken over VREDE”

Informatie:

Sinds:21 september 2018
Lokatie:https://www.openstreetmap.org/node/8370181206
Type:Beeld